Чи правда, що не можна говорити по телефону під час його заряджання: як це пояснюють фахівці

Багато людей, користуючись смартфонами, припускаються помилки, яка може дуже дорого обійтися. Йдеться про розмови телефоном та інші способи його використання в той час, коли він підключений до зарядки.
Не всі усвідомлюють, що ці дії можуть бути небезпечними. Однак експерти переконані, що через це пристрій може пошкодитися, пише OBOZREVATEL.
За словами фахівців, під час заряджання телефону можуть виникнути небажані електричні явища. Цей процес викликає нагрівання гаджету, зокрема батареї, тому найменша технічна несправність або перебої з електроенергією здатні призвести до суттєвого перегріву. А це вже загрожує пошкодженням внутрішніх деталей телефону аж до повного виходу його з ладу.
Проте користуватись смартфоном, коли він підключений до електромережі, все ж можна, якщо в цьому дійсно є необхідність. Наприклад, можна відправляти текстові повідомлення, користуватись соцмережами та застосунками. Навіть можна здійснювати дзвонки у разі потреби. Але при цьому обов'язково слід контролювати нагрів гаджету.
Щойно відчувши, що пристрій почав нагріватися, потрібно одразу припинити його використання або тимчасово відключити його від зарядки.
Крім того, експерти радять не забувати робити паузи під час використання смартфону, не нахиляти голову надто сильно і не витягувати шию вперед. Тобто потрібно дбати не тільки про стан пристрою, а й про своє здоров'я. Ці перестороги допомагають уникнути розвитку патологій, типових для активних користувачів гаджетів.
Джерело: 5692.com.ua