Чи варто купувати електрокар: експерт розповів про подорожчання пального та попит на електромобілі

Весь останній рік популярність електромобілів серед українців зростала, експерти прогнозують, що така тенденція спостерігатиметься і далі.
Портал Укравтопром, який регулярно ділиться актуальною інформацією про український автомобільний ринок, опублікував статистику купівлі електромобілів у нашій країні.
У повідомленні йдеться про те, що загалом у серпні українці придбали 3 841 електричне авто, і це більш ніж у 2,5 раза більше, ніж у серпні 2022 року. В останній місяць літа було куплено на 11% автомобілів більше, ніж у липні.
Із загального числа куплених авто 3 764 одиниць склали легкові автомобілі. Серед них 3080 з пробігом і 684 нових. Статистика купівлі нових електромобілів виглядає наступним чином:

Volkswagen ID.4 – 275;
Volkswagen ID.6 – 58;
Audi Q8 e-tron – 40;
Toyota BZ4X – 39;
Honda Е – 34.

В інтерв'ю кореспонденту УНІАН власник сервісу з викупу авто та автомобільний експерт Олег Новасов розповів, що попит на електричні автомобілі в нашій країні зростає через кілька чинників.
Перший – це, без сумніву, мода. Другий – великий вибір таких авто на американському ринку. І третій важливий фактор – мінімальна, а іноді й нульова вартість розмитнення.
Мінуси електрокарів
Одним із найсуттєвіших мінусів електрокарів українці вважають тривалість зарядки – вона становить від 200 хвилин до кількох годин. Проблемою також вважають малий запас ходу.
При цьому і водії, і експерти наголошують – їзда на електрокарі обходиться дешевше, ніж експлуатація авто з бензиновим або дизельним двигуном.
Джерело: 5692.com.ua