Чого найбільше бояться українці в умовах війни: результати опитування

Повномасштабне вторгнення принесло велику кількість стресу та страхів для українського населення. Фонд «Демократичні ініціативи» спільно з Центром політичної соціології вирішили дізнатися, чого на сьогоднішній день бояться громадяни нашої держави найбільше.
Чого найбільше бояться українці
Варто зазначити, що опитувані мали можливість обирати декілька варіантів. Так лідером за кількістю голосів став страх перед масовими обстрілами з боку рф. Про це заявили понад 60% респондентів.
Багато українців бачать загрозу для свого комфортного життя й безпеки у відключеннях електроенергії чи обмеженні тепло- або водопостачання. Що насправді теж, на їхню думку, може бути зумовлено російськими обстрілами.
40% українців переймаються через ріст цін на продукти й товари першої необхідності. А 30% громадян бояться можливості нового наступу окупаційних військ на Україну в найближчі місяці.
Ще 21% людей заявили, що їх турбує можливий дефіцит ліків, продуктів та інших товарів.
Варто зазначити, що 15% громадян також заявили про страх перед загостренням політичних протистоянь усередині самої України.
Соціологи проводили опитування з 5 по 15 червня 2023 року. У ньому взяли участь громадяни, які проживають на території України.
Джерело: 5692.com.ua