Чому мурчать кішки: виявилося, не завжди від задоволення

Усім відомо, що кішки та коти муркочуть. Деякі мурчать зовсім тихо, інші видають гучні звуки, нагадуючи крихітний трактор. Уже давно прийнято вважати, що кішки муркочуть від задоволення.
І це правда – щойно кішку починають гладити або чухати за вушком, вона починає муркотіти. Логічно, що люди сприймають цей звук як свідчення того, що кішці це подобається. Однак виявилося, що муркотіння не завжди свідчить про задоволення. У деяких випадках воно може бути тривожною ознакою.
7 причин, через які муркочуть кішки
Задоволення
Першою і основною причиною дійсно є задоволення. Найчастіше саме тому муркочуть кішки. А ще вони при цьому нерідко перебирають лапками, і починають муркотіти все голосніше і голосніше.
Позбавлення від стресу
Муркотіти кішки можуть і тоді, коли відчувають стрес. Видаючи цей звук, вони проводять терапію, знижуючи, таким чином, рівень стресу.
Спілкування
Видаючи такі звуки, кішки намагаються спілкуватися з людьми. У цьому випадку муркотіння звучить трохи по-іншому, тихіше і переривчасто. Так кішки спілкуються з людьми і привертають увагу.
Привернення уваги
Якщо господарі зайняті, відволіклися, не звертають уваги на вихованця, кішка може спробувати привернути увагу. І нерідко кішки роблять це саме за допомогою муркотіння. У цьому разі вони муркочуть голосно і дзвінко.
Лікувати й лікуватися
Цікавий факт: муркочуть кішки на частоті 25-150 Гц, яка зазвичай використовується в процедурах сучасної фізіотерапії. Побачивши хвору людину, кішки починають муркотіти на лікувальній частоті – так вони намагаються вилікувати людину. Також муркочучи уві сні кішки підтримують власну кістково-м'язову систему.
Флірт
Коли спрацьовує інстинкт, кішка також може муркотіти, а іноді при цьому навіть дряпатися і кусатися. Кішки так фліртують – намагаються привернути увагу кота.
Попередження
У рідкісних випадках муркотіння буває ознакою того, що кішка захворіла. Мурчання, за якого у кішки збільшений живіт, може бути ознакою інфекційного перитоніту. Постійне муркотіння без жодних причин може бути симптомом інфекції дихальних шляхів.
Джерело: 5692.com.ua