Чому не можна спати ногами і головою до дверей: як правильно розмістити ліжко в спальні

З давніх-давен у різних народів сон сприймається як особливий стан, повний таємничості та магічності. Вважалось, що під час сну людина вразлива до нечистої сили. Тому до вибору часу для сну, положення та розташування спального місця ставились дуже серйозно. Деякі з давніх повір'їв перейшли і до нас, і багато хто до них дослухається, щоб уникнути біди.
Що буде, якщо спати ногами до дверей
За фен-шуєм, не можна спати у положенні ногами до дверей. Фахівці пояснюють це тим, що при цьому порушується циркуляція енергії ци. Саме через це людина зранку почувається розбитою і втомленою, збільшуються ризики депресії і втрати чогось важливого у житті.
Не вважається хорошою ідея спати ногами до дверей і у скандинавів. Вони вірять, що уві сні душа покидає тіло, а дверний отвір веде у світ чудовиськ Утгард. Тому через таке положення тіла душа може легше туди потрапити і бути приреченою до вічних подорожей у страшному світі.
Чи можна спати головою до дверей
Згідно з прикметами, не можна спати і навпаки – головою до дверей. Вважається, що через це можуть виникнути проблеми з пам'яттю і навіть божевілля. Також це можна пояснити с точки зору безпеки, адже в нічний час атаки ворогів могли бути неочікуваними, і якщо вони увірвуться в будинок, то людина, лежачи головою до дверей, не зможе вчасно відреагувати.
У давнину було прийнято виносити покійних з житла не через двері, а через вікно. Вважалось, що завдяки цьому мертвий не зможе повернутися у світ живих. Тому не добрим знаком було і спати ногами до вікна. Таким чином можна притягнути хвороби, нещасні випадки, передчасну смерть.
Враховуючи, що прикмети забороняють спати головою і ногами до дверей, а також вікна, то найкращим варіантом буде поставити ліжко в кімнаті так, щоб вікно і двері розташовувалися з боків.
Джерело: 5692.com.ua