Чому немає зв’язку Vodafone: хто допоможе потопаючим

Відсутність послуг зв'язку, за які платять абоненти, хвилює все більше і більше людей. Схоже, все зводиться до того, що операторам потрібна допомога простих людей.
У подробицях відсутності зв'язку в абонентів Vodafone розбиралися журналісти Судово-юридичної газети.
Компанія Vodafone заявляє, що шукає генератори на ринку ЄС. Однак, це довгий процес. У свою чергу, Мінцифри просить українців самостійно допомагати операторам.
В умовах блекауту в абонентів пропадає не тільки інтернет, а й простий зв'язок. Це негативно впливає як і на самих клієнтів, так і на бізнес.
Справа допомоги потопаючим – справа рук самих потопаючих
На запит журналістів, заступниця міністра цифрової трансформації Валерія Іонан відповіла, що громади самостійно можуть допомагати операторам.

Мінцифри постійно проводяться зустрічі з операторами електронних комунікацій, органами державної влади та бізнесом щодо можливості забезпечення надання послуг мобільного зв'язку та інтернету під час відключення електроенергії. Додатково з ініціативи Мінцифри ОДА та представники бізнесу пропонують операторам електронних комунікацій, зокрема, ПрАТ "ВФ Україна" (Vodafone Україна), приєднуватися до їхніх потужностей.
При цьому буде дуже корисною допомога громади: якщо є вільний генератор і людина, яка може виділяти частину свого часу на його обслуговування, мобільні оператори можуть під'єднатися до такого генератора, запустивши базову станцію і надавши зв'язок жителям.
Таким чином, спільно можна зробити покриття ширшим навіть за відсутності світла, – зазначили в Міністерстві цифрової трансформації.

Навіть якщо на базових станціях є акумуляторні батареї, вони здатні витримати від 1 до 4 годин. Вони не завжди встигають зарядитися повністю, зважаючи на регулярні відключення. Тому подальша робота можлива тільки за рахунок генераторів.
І такий метод роботи є дуже складним. Для обслуговування такої станції (на генераторі) потрібні додаткові фахівці для увімкнення і вимкнення, використання палива та охорони. Щоб забезпечити країну зв'язком потрібні десятки тисяч генераторів і спеціалістів із транспортом. Одна "вишка" на генераторі споживатиме близько 100 літрів дизеля на день.
Без послуг і без грошей
У підсумку ми отримуємо таку картину: оператор повинен витрачати свої гроші на забезпечення живлення станцій. Водночас тисячі людей платять за сервіси та послуги, які не можуть отримати.
На жаль, зараз на ринку немає достатньої кількості обладнання. Оператори все ще в пошуках постачальників і проведенні закупівель у Європі.
Читайте також: Зарплата військових у 2023 році: що зміниться
Українці знову запасаються туалетним папером: аналітики прогнозують значне здорожчання товару найближчим часом
Це не дає права на відстрочку: міфи про призов на військову службу в Україні
Джерело: 5692.com.ua