Чому пітніє скло в автомобілі і що потрібно робити, щоб цього уникнути: швидкі методи вирішення проблеми

Найкращий спосіб боротьби з запотіванням вікон в авто – це правильне використання системи кондиціонування повітря.
Проблеми з запотіванням лобового скла автомобіля можуть виникнути в будь-який час року. Однак найчастіше це відбувається восени та взимку, а також навесні, коли вологість повітря висока, а температура швидко змінюється.
Чому запотіває скло в автомобілі
Погодні умови є однією з найпоширеніших причин запотівання лобового скла зсередини автомобіля. Коли зовнішнє повітря вологе, водяна пара, яка випаровується з одягу та інших предметів, конденсується на віконному склі.
Проблема може бути і технічною. Наприклад, якщо гумові ущільнювачі дверей "сухі", або поношені, волога може потрапляти з зовні в салон автомобіля і випаровуючись прилипати до скла.
Лобове скло також може запотівати через забруднені вентиляційні отвори або фільтрів салону. Це призводить до поганої циркуляції повітря і підвищеної вологості всередині автомобіля.
Проблема запотівання лобового скла також може бути викликана пічкою або системою кондиціонування. Це можна виправити на автосервісі.
Ще одна поширена причина запотівання скла автомобіля – люди після вживання алкоголю. При цьому вони більше потіють і концентрація вологи збільшується, викликаючи запотівання скла.
Що потрібно робити, щоб уникнути запотівання скла автомобіля
Для уникнення запотівання стекол автомобіля слід увімкнути кондиціонер на максимальну температуру,  та вимкнути циркуляцію повітря в салоні автомобіля. Зверніть увагу, що експерти не радять використовувати кондиціонер в занадто холодну погоду, як обігрів лобового скла так як це може призвести до тріскання самого скла. Краще рівномірно прогрівати сам салон.
Однак, краще намагатися уникнути проблеми, ніж намагатися її вирішити. Для цього необхідно

вимийте вікна як ззовні, так і зсередини;
вчасно міняйте салонний фільтр;
прочистити отвори кондиціонера;
прочистити зливний отвір під капотом.

Також рекомендується тримати в транспортному засобі сухі тканинні предмети, такі як сидіння, оббивка та килими. 
Також, якщо лобове скло запотіває під час дощу, особливо сильного, звукоізоляція також потребує просушування.
Для боротьби із запотіванням скла автомобіля також корисні спеціальні засоби. Вони перешкоджають утворенню конденсату і запобігають запотіванню вікон. Широкий вибір такої автохімії можна знайти в автомагазинах. Перед їх використанням необхідно очистити віконне скло від пилу, жиру або масла.
Ну, а якщо у вас сучасний автомобіль з електричним обігрівачем лобового скла -, то і радити вам нічого. Якщо все працює належним чином, то проблем не повинно бути.
Чому на вулиці запотівають вікна автомобіля
Однак може статися і так, що лобове скло запотіває зовні, а не зсередини автомобіля. Це пов'язано з більш холодною зовнішньою температурою порівняно з температурою всередині. Різниця температур призводить до накопичення водяної пари на гарячому зовнішньому склі. Зазвичай це трапляється, якщо електрообігрівач не працює належним чином або якщо пошкоджено лобове скло.
Запотівання на склі автомобіля – народні засоби
Як і у випадку з людським доглядом, запотівання скла автомобіля можна усунути народними засобами. Тому деякі водії рекомендують наносити на скло піну або гель для гоління. Також можна застосовувати гліцерин, змішаний зі спиртом або нашатирним спиртом. Також можна спробувати рідке мило або дитячий шампунь.
Щоб вікна не запотівали, рекомендується протирати їх половинкою картоплини. Однак, цей метод поки що не рекомендується. Органічні речовини, що містяться в картоплі, розкладаються і викликають утворення цвілі в автомобілі. Також не варто наносити WD-40 на скло. Це призводить до запітніння вікон та погіршення видимості.
Однак найкращий спосіб запобігти запотіванню вікон – це правильно використовувати кондиціонер.
Читайте також: Не здумайте пересилати ці товари поштою по Україні чи закордон: будуть великі проблеми
Тисяча за кожного: як отримати компенсацію за житло для ВПО
Джерело: 5692.com.ua