Чому українцям радять видаляти неактивні облікові записи в інтернеті: фахівці розповіли про можливі ризики

Напевно у кожного користувача мережі є чимало облікових записів на різних сайтах, в програмах та застосунках, які створювались для повноцінного користування сервісами. Причому деякі з них зареєстровані давно, вже забуті і не використовуються. Фахівці радять не накопичувати такі "занедбані" акаунти, а краще їх видаляти. Ось з чим це пов'язано.
Ризик витоку інформації
Реєструючись на тому чи іншому сервісі, нерідко потрібно вказати адресу, телефон, професію та інші персональні дані. Якщо через якійсь час ресурс буде зламаний хакерами, то ця особиста інформація може потрапили до шахраїв або у відкритий доступ. Чим більше покинутих облікових записів – тим вищий ризик витоку інформації.
У разі використання однакового паролю для всіх свої облікових записів задача для хакера полегшується. Він зможе використовувати отриманий пароль від зламаного сервісу для доступу в інші ваші облікові записи. Завдяки цьому шахраї здатні вчиняти різні дії – від розсилки спаму до злочинів від вашого імені.
Накопичення спаму
Через акаунти зареєстрованих користувачів часто розсилається спам або різні рекламні пропозиції. Тому електронна пошта може бути переповненою непотрібними листами, серед яких загублюється важлива кореспонденція.
Якщо видалити старий обліковий запис, сервіси не зможуть вам набридати та заважати.
Мінімум особистої інформації в мережі
Чим менше згадок буде про вашу особу в інтернеті – тим менше шансів використати їх у корисних та злочинних цілях буде у зловмисників.
Варто знати, що не на всіх сервісах видалення облікового запису відбувається за один клік. Іноді для цього доводиться звертатися до адміністрації ресурсу.
Джерело: 5692.com.ua