Что не так в декларации депутата Куприя

Народного депутата из Каменского Виталия Куприя, который намерен баллотироваться в президенты Украины, обвиняют в ненадлежащем заполнении декларации о доходах и имуществе. Об этом сообщил сам Куприй.

«НАБУ хоче відкрити проти мене кримінальну справу за неналежне декларування доходів і майнового стану.
Після подання мною документів на реєстрацію кандидатом у Президенти України мою електронну декларацію за 2017 рік вивчила Національна Агенція Запобігання Корупції. Звіт про виявлені порушення і неточності був направлений до ЦВК, а копія до НАБУ.
Тепер на столі у директора НАБУ Артема Ситника лежить дилема — відкривати проти мене кримінальну справу за незадекларований причеп для гумового човна, чи ні. Відкриття дасть підконтрольним Порошенку детективам відволікати мене від виборчого процесу, допитувати, проводити слідчі дії, дискредитовувати, шантажувати тощо. Але мене цим не налякаєш!
Нагадаю як НАЗК і НАБУ заплющили очі на недекларування Порошенком його вілли в Іспанії по сусідству із Путіним, на його сільськогосподарський бізнес в країні агресора тощо. Подивимось чим закінчиться моя епопея.
А тепер я в деталях хочу пояснити що не так із моєю декларацією. Дивимось лист НАЗК
1. Кандидат не зазначив власника квартири, яку орендував — визнаю, зазначу.
2. Квартира площею 91,2 кв.м. відсутня в українському Держреєстрі — звісно, ця квартира знаходиться в Грузії у місті Батумі про що в декларації вказано.
3. Квартира у Місхорі (якою я раніше володів до 2016 року, а потім поміняв на яхту) зазначена 32 кв.м., а в реєстрі було 21,2 кв.м. — це була помилка реєстру, яку я не виправляв бо 2 роки йшов судовий процес щоб зняти цю квартиру з реєстру взагалі. Наразі у мене жодної власності на окупованих територіях не має.
4. Магазин у Кам‘янському зазначений 288 кв.м.а в реєстрі 290,9 кв.м. — таке питання є, оскільки там поставили декілька перегородок і зменшилась фактична площа.
5. В реєстрі не має автомобіля Chrysler Town Country 2005 р. — він зареєстрований у Грузії.
6. В реєстрі не має авто Рено Логан в мотоцикла Кавасакі — оце навіть не можу прокоментувати. У мене право приватної власності оформлено відповідно до закону. Глюк реєстру!
7. В декларації не зазначений причіп до гумового човна (лафет) 2016 р. — каюсь, забув про нього. Також володію гумовим човном Колібрі 3,6 м і двигуном Парсун 15 к.с. (на фото). Вважав, що їх не треба було декларувати адже їх ціна як у нормального телевізора або холодильника.
8. Інформація про 252 тисячі гривень, які я отримав на виконання депутатських повноважень, відсутня в Апараті Верховної Ради — оце клас!
9. Інформація про продаж мною магазину в грудні 2016 року за 3 млн. грн. також ніде не пройшла — ось чому Приатбанк не давав мені можливість внести заставу у 2,5 мільйони. Але хто зробив цю диверсію? Звісно що влада.
10. Мій пасинок Максим не задекларував 250 гривень які отримав як донор крові для ветеранів війни — ну просто страшне порушення, проведу бесіду», — пишет Куприй в своем фейсбуке.