Чутки підтвердилися: вже завтра вийде ОС Android 14, низка смартфонів отримають оновлення

Стало відомо, що компанія Google оновить перші сумісні смартфони на Android 14 вже 4 жовтня 2023 року. Інформація про це поступила від канадського роздрібного продавця Telus, пише портал GSM Arena. Отже, очікується дебют нової мобільної ОС разом із лінійкою Google Pixel 8, як про це повідомляли раніше деякі джерела.
Першими традиційно мають оновитися смартфони Google Pixel, починаючи з Pixel 4a. Примітно, що раніше поширювалась інформація про те, що Pixel 4a не отримає нову версію Android.
Що стосується інших пристроїв, ймовірно, що вони отримають апдейт через кілька тижнів або навіть місяців після Google. У цей перелік входять майже всі флагмани останніх двох-трьох років, а також смартфони середнього класу. А ось на бюджетні пристрої оновлення може прийти лише в середині 2024 року.
Які зміни принесе Android 14
Найбільше очікування користувачів, пов'язане із новою ОС, – поява супутникового зв'язку. Подібну новацію ще восени минулого року впровадила в свої смартфони Apple, проте вона доступна лише в декількох країнах.
Є інформація, що супутникова служба на Android буде доступна в більш ніж в 150 країнах. Але щоб випробувати нововведення, потрібно буде оновити девайс, адже не всі телефони оснащені необхідним обладнанням.
Джерело: 5692.com.ua