Ці поради допоможуть вам запобігти появі мозолів або швидко від них позбутися

Красиве і модне взуття має побічний ефект – утворення мозолів на ногах. Таке взуття може бути болючим і незручним. Щоб уникнути мозолів, слід носити правильне взуття. Взуття слід обирати з обережністю.
Існує багато домашніх засобів і методів для лікування цієї проблеми природним шляхом в домашніх умовах.
Тримайте уражену ділянку шкіри чистою
Це перша порада для лікування мозолів, особливо коли вони з'являються на ногах. Якщо цього не зробити, відновитися буде складно. Якщо уражену ділянку не лікувати, це може призвести до інфікування та подальших ускладнень. Щоб уникнути цієї проблеми, обережно мийте ноги теплою водою.
Лікування ромашкою
Ромашка – ефективний засіб для лікування мозолів. Для приготування цього засобу пакетики з ромашковим чаєм слід розмочити в теплій воді і прикласти до ураженої ділянки, як компрес. Це лікування допомагає полегшити біль і прискорити процес загоєння.
Яблучний оцет
Яблучний оцет можна налити на уражену шкіру або втерти. Обидва методи ефективні. Тому цей ефективний домашній засіб для лікування натоптишів на ногах варто спробувати. Яблучний оцет має антибактеріальні властивості. Як наслідок, це може допомогти запобігти інфекціям, особливо коли вони спалахують.
Дезодорант
Антиперспіранти зберігають ноги сухими, і їх варто розглядати як спосіб запобігання появі мозолів на ногах, спричинених взуттям.
Зелений і чорний чай
Чайні процедури можуть покращити стан шкіри з мозолями. Зелений чай ефективніший від мозолів на ногах, ніж чорний, завдяки своїм сильним протизапальним властивостям. Тому рекомендується наносити зелений чай на уражену ділянку у вигляді припарки.
Зубна паста
Нанесення зубної пасти на уражену ділянку може допомогти полегшити біль у стопах. Також зубну пасту можна використовувати як домашній засіб від різних проблем, таких як прищі, мозолі та інше.
Джерело: 5692.com.ua