Ці продукти стають шкідливими після заморожування: що не варто класти в морозильник

Якщо потрібно зберегти продукти свіжими на довгий час, для цього чудово підходить заморожування. Проте далеко не всі продукти можна зберігати у морозильнику, адже вплив мінусових температур не тільки псує їхню текстуру та смак, але й робить їх небезпечними для вживання. Тому варто знати, яка їжа після заморожування стає шкідливою.
М'які сири
Ці продукти не витримують заморожування, адже містять у своєму складі багато рідини. У морозильнику вода замерзає, що руйнує текстуру та псує смакові якості сиру.
Шоколад
Негативно впливають низькі температури на шоколад – його зовнішній вигляд та смак. Це пояснюється тим, що жири, що є в його складі, стають менш щільними. Тому на поверхні шоколаду утворюється білий наліт.
Кава
Намагаючись довше зберегти свіжість продукту, дехто вдається до заморожування відкритої пачки молотої або зернової кави. Але робити цього не варто, адже кава під час заморожування вбирає вологу та сторонні запахи, тому стає непридатною для споживання.
Смажені продукти
Вживати смажені продукти після заморожування – небезпечно для здоров'я і загрожує харчовим отруєнням. Це пов'язано з тим, що під час розморожування у продукті стають активними та починають розвиватись шкідливі мікроорганізми.
Готові страви з тіста
Зварені пельмені, макарони, печені пиріжки та інші приготовлені вироби з тіста також не слід класти в морозильну камеру. Після заморожування тісто втрачає смакові якості, стає прісним і злипається.
Фарш
Зазвичай фарш готують з м'яса, яке вже було заморожене, адже завдяки цьому продукт стає більш щільним. Тому повторне замороження точно не піде на користь – втратиться смак, структура, а також посилиться дія шкідливих бактерій.
Желе і холодець
Продукти, що містять желатин, після розморожування втрачають не тільки консистенцію, але й смак. Тому не слід класти їх у морозилку.
Джерело: 5692.com.ua