Ці п’ять речей ніколи не можна класти в пральну машину: вони можуть завдати їй шкоди

Пральна машина може коштувати дорого, а це означає, що дуже важливо, щоб вона служила багато років. Експерти розповіли, які речі ви ніколи не повинні класти в барабан, щоб продовжити термін служби приладу.
Взуття
Експерти з RGBDirect рекомендують ніколи не класти взуття в пральну машину, оскільки це може призвести до "пошкодження як взуття, так і машини".

Перекидання може подряпати барабан пральної машини, а саме взуття може втратити форму або викликати дисбаланс барабану, що потенційно може призвести до гучних вібрацій під час циклу віджиму.

Замість цього чистіть взуття вручну, використовуючи м'яку щітку і м'який миючий засіб, який допоможе позбутися будь-яких слідів.
Лежаки для домашніх тварин
Лежаки для домашніх тварин можуть смердіти, особливо якщо їх давно не чистили, тому може виникнути спокуса просто закинути їх у пральну машину та випрати.
Однак, на думку експертів, якщо ваша лежанка має пухкий наповнювач, її не можна класти в машину. Вони пояснили:

Лежаки для тварин з пухким наповнювачем, наприклад, з пінопласту або подрібненої піни, не можна прати в машині-автоматі. Наповнювач може збитися в грудки, викликаючи дисбаланс і потенційно пошкоджуючи двигун пральної машини. Крім того, шерсть і хутро домашніх тварин можуть забити фільтр і дренажну систему машини.

Шовкові вироби
За словами генерального директора Laundryheap, більшість шовкових речей потребують хімчистки, оскільки високі температури та швидкі цикли віджиму можуть призвести до розриву делікатних тканин.
Вони також можуть втратити форму або сісти, якщо їх покласти в пральну машину.
Краватки
Ви також повинні з обережністю ставитися до прання краваток, оскільки більшість з них виготовлені з делікатних тканин.
Експерти пояснюють:

Такі тканини, як шовк і вовна, ризикують зсістися, втратити форму і забруднити інший одяг під час швидкого циклу прання в пральній машині. Щоб вони пахли свіжістю і були в хорошій формі, я б рекомендувала прати їх вручну або віддавати в професійну хімчистку.

М'які іграшки
Також важливо бути обережним, перш ніж класти в машину м'які іграшки, оскільки деякі делікатні старі тканини можуть розпастися. Також переконайтеся, що в ній немає батарейок або електричних компонентів, оскільки вони можуть пошкодити пральну машину і саму іграшку.
Знову ж таки, вибір точкового чищення або використання вологої губки є набагато безпечнішим варіантом для чищення м'якої іграшки, щоб уникнути ризику пошкодження іграшки та пральної машини.
Джерело: 5692.com.ua