Цим методом користуються протягом 50 років: лайфхак, як очистити душ від вапняного нальоту

Миття ванни і душа – заняття не з приємних, а ще складнішим його робить важкодоступність деяких місць, з очищенням яких виникає найбільше клопоту.
Як почистити душову лійку содою
Для використання цього лайфхаку варто скористатись наступним алгоритмом дій. Спершу слід розвести в глибокій ємності половину склянки соди і теплу воду таким чином, щоб за консистенцією ця суміш нагадувала нагадувала зубну пасту.
Далі перемішайте, одягніть рукавички та добряче змастіть душову лійку саморобним засобом. Залиште на 25 хвилин, а потім добряче потріть щіткою або губкою, потім змийте водою. У підсумку вам легко й швидко вдасться видалити наліт з душової лійки.
Як відмити душову лійку з допомогою оцту
Оцет можна використовувати, як мийний засіб для душу, різними способами. Перший варіант стане в нагоді для тих, хто не може розібрати лійку з якихось причин.
Для цього вам слід скористатись поліетиленовим пакетом, налити в нього склянку оцту і зафіксувати пакет на лійці за допомогою канцелярської гумки або скотчу таким чином, щоб частина конструкції, яку ви хочете відмити, була повністю занурена в оцет. Потім потрібно зачекати годинку, а потім зняти торбинку і просто промити душ теплою водою.
А цим методом можуть скористатись ті, у кого лійка розбірна. Спершу промийте її проточною водою, щоб змити вапняний наліт всередині конструкції. Далі слід змочити стару зубну щітку в оцті і почистити лійку.
Потім слід налити оцет в глибоку ємність, покласти туди деталь від душу. Залишіть її на ніч, а вже вранці промийте теплою водою і витріть м'якою тканиною.
Джерело: 5692.com.ua