Деморалізація та інфраструктура: названо причини ракетних ударів по українських містах

Російська Федерація активізувала ракетні удари по українських тилових містах. Дана тактика триває з кількох причин.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Ракети по тилу. Навіщо Росія атакує великі міста і коли це закінчиться".

Як розповів виданню військовий експерт Михайло Жирохов, ракетні удари по українському тилу пов'язані з новою хвилею наступу Росії на Донбасі. Таким чином, противник намагається перешкодити перекиданню додаткових сил на схід України.

"Це все пов'язано з Донбасом, росіяни б'ють по резервах, запасах паливно-мастильних матеріалів, складах зброї і боєприпасів, щоб зменшити боєздатність наших частин. Вони, звичайно, прийдуть на допомогу нашому угрупованню в Донбасі, але з логістичними проблемами", – зазначив він.

За його словами, з цією метою наносяться удари по аеродромах в Центральній Україні та по Львову, де намагалися пошкодити залізничну інфраструктуру, яка використовується для перекидання військової допомоги із Заходу.

Ще одна мета таких обстрілів-тримати українців у напрузі по всій країні. Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко погоджується, що деморалізація населення є однією з цілей. Друга-це руйнування інфраструктури з ослабленням тилу і нанесенням шкоди економіці.

Нагадаємо, раніше радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявив, що Росія продовжить завдавати ракетних ударів по території України до останнього дня війни.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.