Державні стипендії талановитій спортивній молоді

Сьогоднішнім рішенням виконавчого комітету Кам’янської міської ради було внесено зміни до Порядку призначення та виплати міської стипендії провідним та обдарованим спортсменам. За словами начальника управління молоді та спорту міської ради Едуард Коряк, внесені зміни стосуються обмеження максимально граничного віку  кандидатів на отримання стипендії, а саме до 23 років включно. Дані зміни зумовлені бажанням підтримати молоде покоління спортсменів і дітей, що займаються у дитячо-юнацьких спортивних школах міста.

Зокрема, в документі зазначається, що стипендія виплачується щомісяця у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого чинним законодавством для працездатних осіб на 01 січня відповідного календарного року.

Кількість призначених стипендій на відповідний календарний рік затверджується згідно з кошторисом управління молоді та спорту міської ради на календарний рік.

Кандидатами на призначення стипендій можуть бути висунуті спортсмени з видів спорту серед молоді, юніорів (юніорок), кадетів, юнаків (дівчат), які зайняли 1–8 місця на міжнародних або всеукраїнських змаганнях.

Також, зі слів Едуарда Коряка стало відомо, що протягом 2019 року міська стипендія виплачувалась 45 обдарованим спортсменам Кам’янського.