Деяким студентам уже зараз загрожує відрахування: кому доведеться покинути ВНЗ за рішенням керівництва

Попри те, що новий навчальний рік тільки розпочався, у вищих навчальних категоріях уже розпочали відрахування студентів. Відрахувати можуть досить велику групу студентів, а робити це будуть за рішенням керівництва навчальних закладів.
Кого зі студентів скоро відрахують
Йдеться про українських студентів, які не з'явилися на пари протягом перших 10 днів навчального року. Так, у Національному авіаційному університеті поділилися інформацією про те, що наразі питання про відрахування студентів, які не з'явилися, ще вирішується.
Проблема полягає в тому, що велика кількість студентів наразі перебуває за межами країни. Зараз в університеті визначають, хто навчатиметься в аудиторіях, а хто продовжить навчання дистанційно.
Нагадаємо, що рішення про відрахування ухвалює керівництво кожного конкретного навчального закладу. Наприклад, у Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка щодо цього ухвалили набагато суворіше рішення.
Заступник декана одного з факультетів Олена Кашпур розповіла, що ректором видано наказ, згідно з яким будуть відраховані всі без винятку студенти, які не з'явилися на пари протягом перших 10 днів навчального року.
Потрібно зазначити, що ініціатива подібних заходів виходила не від керівництва навчальних закладів – вони лише дотримуються рекомендацій Міністерства освіти України.
Джерело: 5692.com.ua