Дистанційно чи офлайн: яку роботу обирають українці під час війни

Останні два роки принесли безпрецедентні зміни у способі роботи українців. Пандемія COVID-19 розпочала епоху "дистанційки", яка залишається актуальною і після закінчення карантинних обмежень. Rakuten Viber провів опитування серед громадян, щоб дізнатись, як вони ставляться до нового способу праці.
Яку роботу обирають українці
У опитуванні, яке відбулося в офіційному каналі Viber Україна, взяли участь близько 30 тисяч користувачів. 
24% опитаних віддають перевагу роботі вдома. Для цієї групи українців такий вид діяльності став не тільки необхідністю, а й способом оптимізувати свої робочі процеси. Вони вважають, що робота вдома допомагає їм краще зосередитись і налаштуватись на потрібний ритм.
2%, які працюють вдома, справляються завдяки самодисципліні. Ці люди визнають, що дистанційна робота може бути важкою, але завдяки правильному підходу вони успішно подолали труднощі.
9% вибирають гнучкий підхід до роботи. Деякі українці вважають, що зміна місця роботи залежно від завдань допомагає їм досягти кращих результатів. Вони відзначають, що і вдома, і в офісі можна знайти свою комфортну зону.
15% опитаних зазначили, що вдома важко зосередитися. Для цієї групи дистанційна робота стає викликом через постійні відволікання. Вони віддають перевагу роботі в офісі.
4% українців не принципово, звідки працювати, вони не мають конкретних уподобань стосовно місця і готові адаптуватися до будь-яких умов.
46% не мають можливості працювати віддалено, оскільки їхні робочі обов'язки вимагають фізичної присутності в офісі.
Порівняно з опитуванням, проведеним у червні 2023 року, видно, що ставлення українців до дистанційної роботи зазнало змін. Тоді 59% респондентів працювали лише офлайн, 22% віддали перевагу онлайн-режиму, і ще 19% працювали у гібридному режимі. Зараз, згідно з новим опитуванням, кількість людей, які обрали дистанційну роботу, зросла.
Джерело: 5692.com.ua