Дієтологи радять назавжди відмовитися від їх купівлі: ТОП-5 шкідливих продуктів харчування

Дієтологи не втомлюються нагадувати, що до вибору продуктів харчування потрібно підходити відповідально. Люди часто купують те, до чого звикли і вже не замислюються, чи приносить той чи інший продукт хоч якусь користь організму.
Але ж серед звичних продуктів багато таких, які діють на організм руйнівно, а їх регулярне вживання може призвести до низки серйозних захворювань.
Ковбаса, сардельки, сосиски
На перше місце антирейтингу дієтологи майже завжди ставлять продукти, які піддаються глибокій промисловій переробці. Ковбаси, сосиски, сардельки користуються величезним попитом, але водночас завдають організму тільки шкоди.
На упаковці завжди вказано склад, до якого входить лише деякий відсоток м'яса. Походження і якість цього м'яса залишаються для покупців загадкою, а всі інші інгредієнти – це підсилювачі смаку, трансжири, барвники, ароматизатори та інші хімічні добавки.
Солодощі та випічка промислового виробництва
Досить вивчити склад цих продуктів, щоб зробити простий взвод – користі від них немає. Це порожні калорії, від яких швидко зростає вага і виникає ризик діабету. Левова частка складу таких продуктів – дешева пальмова олія і цукор.
Солодкі напої
Солодкі газовані напої поряд із морозивом – хіт літніх продажів. Дієтологи б'ють на сполох – у солодких напоях величезна кількість цукру, все інше – хімічні добавки для надання напою смаку і кольору.
Картопля фрі, чіпси
Усе, що готується у фритюрі – джерело канцерогенів. Пояснюється це тим, що такий спосіб приготування ґрунтується на смаженні продуктів у великій кількості розпеченої олії.
Якщо є бажання з'їсти трохи картоплі фрі – її краще приготувати самостійно, тому що олія має бути свіжою і змінюватися після кожного приготування. Чіпси – продукт глибокого перероблення, внаслідок якого в картоплі не залишається жодних корисних речовин.
Крабові палички
Не так давно в мережі було популярним відео, на якому було у всіх подробицях показано процес виготовлення крабових паличок. Видовище виявилося настільки неприємним, що більшість тих, хто подивився відео, однозначно вирішили більше ніколи крабові палички не їсти. Це правильне рішення – палички складаються з найдешевших видів риби, рибних відходів, консервантів і барвників.
Джерело: 5692.com.ua