Для чого хліб накривати серветкою: корисні лайфхаки для повернення хлібу м’якості та свіжості

Хліб – швидкопсувний продукт, який вже за день може втратити первинні властивості. Тож якщо куплену буханку не з'їсти вчасно, вона стає твердою і несмачною.
Проте поспішати викидати черствий хліб або відправляти його на сухарі не варто, оскільки ще можна освіжити його і надати м’якість за допомогою простих способів. Для цього знадобиться лише серветка або чистий рушник.
Як освіжити черствий хліб
Методи розм'якшення хліба ґрунтуються на впливі підвищеної вологості та високих температур. Потрібно намочити серветку або рушник у чистій воді, віджати і обернути засохлий хліб. Залишити його у такому стані на 5-10 хвилин.
Далі необхідно помістити хліб разом із серветкою або рушником у розігріту до температури 100-120 градусів духовку на 5-8 хвилин. Після такої маніпуляції хліб знову стане м'яким і запашним, немов щойно випечений.
Замість духовки розмочений хліб можна помістити на 15-20 секунд у мікрохвильовку – також разом із серветкою.
Як освіжити нарізаний хліб
Швидко розм'якшити та освіжити хліб, що нарізаний скибочками, можна таким способом. Потрібно трохи збризнути кожен шматочок водою. Далі покласти хліб у микрохвильову піч і поставити туди ж блюдце або склянку з теплою водою.
Включити микрохвильовку максимум на 1 хвилину, але кожні 15 секунд перевіряти стан хлібу. Якщо перетримати продукт, він стане ще сухішим та жорсткішим. Для посилення ефекту можна накрити хліб спеціальною пластиковою кришкою для мікрохвильової печі.
Варто зазначити, що цей спосіб краще використовувати лише тоді, коли ви збираєтесь з'їсти розм'якшений шматочок хліба одразу. Через деякий час він знову "скам'яніє".
Як розм'якшити дуже черствий хліб
Сильно сухий хліб також можна спробувати "реанімувати" за допомогою такого способу. Потрібно нагріти духовку до 160 градусів. Поки вона нагрівається, взяти ємність з гарячою водою. Нарізати хліб на шматочки та опустити їх у воду на кілька хвилин, щоб вони просочилися вологою.
Далі всі шматочки слід покласти на деко та розігріти в духовці протягом 10-15 хвилин. При цьому дверці духовки треба залишити трохи привідкритими, щоб хліб краще освіжився.
Джерело: 5692.com.ua