Для власників банківських карт можуть ввести новий податок: що відомо

В Україні можуть ввести зміни до податкової системи, які можуть включати в себе податок на зняття готівки для фізичних осіб та податок на транзакції. Ці зміни мають на меті покращити фінансову стійкість країни та підвищити ефективність збору податків. Про це повідомили на порталі informator.ua.
Що відомо про нову ініціативу влади
Доктор економічних наук Андрій Длігач розповів, що ідеї після реформи "10-10-10" в Україні виникла необхідність у новій, більш амбітній податковій реформі. Вона отримала назву "антикорупційна" та має форму 20-20-10+. Ця модель передбачає збереження податку на додану вартість (ПДВ) на рівні 10%, але базова ставка зросте до 20%. Податок з доходів фізичних осіб складатиме 20%, а податок з прибутку – 10%.
Однією з найцікавіших пропозицій є введення податку на зняття готівки та податку на транзакції для фізичних осіб. Це може стати способом контролю за обігом готівки та збільшенням обсягу офіційних фінансових операцій. 
Андрій Длігач стверджує, що цей податок, скоріш за все, буде "мізерним", але він може мати важливий символічний характер, спрямований на підтримку обліку фінансових операцій та боротьбу з тіньовою економікою.
Хоча поки що конкретні цифри та деталі не визначені, ця ідея може вплинути на споживчий сектор та фінансову систему країни.
Зазначається, що Офіс президента України займається розробкою реформи, а остаточні цифри та положення будуть відомі, коли подадуть відповідний законопроєкт.
Джерело: 5692.com.ua