До мільйона гривень на власну справу: ветерани в Україні можуть отримати гранти на розвиток бізнесу

В Україні діє програма "Власна справа", у рамках якої ветеранам війни виділяють гранти на організацію та розвиток бізнесу. На черговому етапі дії програми гроші отримали ще 19 ветеранів. Загалом їм буде виділено понад 8 мільйонів гривень.
Загалом за час дії програми "Власна справа" кошти на розвиток бізнесу отримали 119 військових та членів їхніх родин, загальна сума виділених коштів склала 47 мільйонів гривень.
У проєкті можуть брати участь ветерани з різних областей нашої країни. Наразі, згідно зі статистикою програми, найактивнішими виявилися ветерани зі столиці, а також з Івано-Франківської та Львівської областей.
Які види бізнесу найбільш затребувані
На кошти, отримані за цією програмою, можна відкрити будь-який вид бізнесу. Уже відомо, що найпопулярнішими є компанії з обслуговування та надання послуг. Так, найчастіше військові, які отримали гранти, відкривають:

піцерії та кафе;
салони краси;
масажні кабінети;
поліграфічні компанії;
вирощування сільськогосподарської продукції;
салони і станції з обслуговування автомобілів.

Важливо знати, що гроші в рамках цієї програми виділяють не тільки на старт, а й на розвиток і масштабування вже наявного бізнесу. Уже є приклади – ветерани після повернення з фронту вкладали грантові кошти в подальший розвиток стоматологічної клініки та бізнесу з очищення питної води.
Джерело: 5692.com.ua