Експерти назвали 7 причин, чому ваш одяг неприємно пахне після прання

Покладаючись на сучасні пральні машини, ми очікуємо, що речі після прання будуть чистими та свіжими, без плям та зайвих запахів. Але це не завжди так, і, трапляється, що навіть щойно випраний одяг продовжує виглядати несвіжим і неприємно пахне. Якщо ви помітили цю проблему, найімовірніші причини наступні.
Перевантаження машини
Одна з найбільших помилок при пранні – це перевантаження пральної машини. Зазвичай ми робимо це, коли хочемо зекономити на додаткових циклах прання і швидше впоратися з великою кількістю білизни. Проте коли барабан переповнений, він не може перемішувати ефективно, миючий засіб погано розподіляється, і машинка погано віджимає речі. Через це одяг не відпирається належним чином.
Недостатній цикл
Режим швидкого прання – не кращий вибір, адже одяг при ньому переться скороченим часом, з коротшим полосканням і віджиманням. Тому, природно, він не буде випраний так ретельно, як би цього хотілось. Отже, будь-які залишкові запахи з меншою ймовірністю будуть повністю видалені.
Неправильна кількість прального засобу
При надлишку прального засобу у пральній машині утворюється надмірна піна, яка перешкоджає ефективному перемішуванню білизни і пранню.

Занадто багато піни перешкоджає якісному пранню, оскільки вона заважає речам тертися одна об одну, а саме таке тертя допомагає речам бути максимально чистими, – зазначили у компанії Tide.

Крім того, пральна машина не зможе ефективно виполоскати надлишок миючого засобу, а бруд і запах все одно залишаться.
Забруднення пральної машини
Пральна машина час від часу потребує чистки, адже в ній накопичується мильний наліт, пліснява та вапняний наліт. З часом це призводить до того, що з неї починає виділятися неприємний запах. Цей запах може передаватися вашому одягу під час прання.
Недостатньо ефективне сушіння
Якщо поганий запах з'являється після сушіння, то проблема, швидше за все, полягає у способі сушіння. Коли одяг сушиться недостатньо швидко, у ньому може з'явитися пліснява і цвіль, що призводить до появи затхлого запаху. Таке трапляється, якщо білизна сушиться у закритому в приміщенні з підвищеною вологістю і поганою вентиляцією.
Занадто довге перебування в машині
Не можна залишати мокрий одяг у пральній машині надовго. У результаті розвивається цвіль і з'являється поганий затхлий запах, який поширюється і на наступне прання. Тому виймати і сушити речі потрібно одразу, коли пральна машина закінчить роботу.
Використання кондиціонера для білизни
Кондиціонер використовується, щоб додати білизні м'якості та аромату, але насправді він може надати речам неприємного запаху. Це відбувається тому, що ополіскувач утворює на одязі восковий шар, який робить речі м'якими на дотик, але через цей шар вода і миючий засіб не можуть ефективно проникати всередину одягу. Як наслідок, плями і запахи, по суті, замикаються у волокнах тканини. Фахівці рекомендують замінити ополіскувач на четверть склянки білого оцту, який пом'якшить білизну без шкоди для якості прання.
Джерело: 5692.com.ua