Експерти очікують від Bitcoin нового рекорду: скільки можна буде отримати за одну монету

Біткоїн – найпопулярніша криптовалюта у світі. Її вартість коливається постійно, і час від часу вона робить величезні стрибки, то знижуючись, то підвищуючись на десятки відсотків. Експерти інвестиційного фонду Pantera Capital опублікували прогноз для біткоїна на найближчі кілька років.
Фахівці з Pantera Capital вважають, що в період з 2024 до 2028 року біткоїн дорожчатиме, а обумовлено це буде халвінгом. Термін "халвінг" отримав свою назву від англійського "halving" – тобто, "наполовину".
Цим терміном називають регулярний процес, який має на увазі зменшення винагороди майнерів криптовалюти вдвічі. Халвінг відбувається приблизно раз на 4 роки, востаннє його було зафіксовано 2020 року.
Експерти вивчили динаміку біткоїна після халвінгу і з'ясували, що мінімальних показників біткоїн зазвичай досягає за 477 днів до халвінгу, але практично відразу після закінчення цього процесу він починає стрімко зростати.
У Pantera Capital вважають, що ринки вже впали достатньо, і тому очікують, що після закінчення халвінгу почнеться зростання, яке прискорюватиметься. Експерти припускають, що зростання почнеться приблизно на початку нового року.
Заплановано, що наступний халвінг відбудеться 20 квітня 2024 року. Зростання буде суттєвим – фахівці припускають, що якщо на початку процесу вартість біткоїна становитиме 35 тисяч 400 доларів за один біткоїн, то через деякий час вона сягне вже 148 тисяч доларів за одну монету.
Потрібно зазначити, що якщо цей прогноз збудеться, то ціна біткоїна поб'є попередній рекорд. Ціна біткоїна на піку тоді становила 69,9 тисячі доларів. За даними на сьогодні, 2 вересня 2023 року, ціна однієї монети – 26 тисяч доларів.
Джерело: 5692.com.ua