Фейкові рекрутери: як працює шахрайська схема

Шахрайство на рекрутингу – схема не нова, але, як і раніше, поширена. Полягає вона в тому, що люди, які видають себе за співробітників рекрутингових агентств, обманом отримують кошти від претендентів.
Про це розповів у своєму LinkedIn Євген Фурсіков. Він детально описав схему афери.
Як "рекрутери" виманюють гроші
Людям, які відгукуються на оголошення про роботу, пропонують виконати тестове завдання. Після проходження "тесту" здобувачеві повідомляють, що із завданням він впорався чудово і призначають час спілкування з роботодавцем.
Але співбесіди так і не відбувається – перед зустріччю так званий роботодавець раптово "хворіє" або не може вийти на зв'язок з якихось інших вигаданих причин.
Після цього "рекрутери" повідомляють здобувачеві, що, оскільки завдання було виконано відмінно, йому пропонують роботу без жодних співбесід. Пастка в тому, що умови обіцяють чудові, а зарплата перевершує бажану.
Як правило, обіцяють також забезпечити технікою, безкоштовне навчання, можливість віддаленої роботи за комфортним графіком. Здобувач, звісно ж, погоджується, і в цей момент йому повідомляють, що до отримання "роботи мрії" залишається лише один крок – потрібно перевести страховий внесок за ноутбук.
У жодному разі не можна платити таким "рекрутерам" – це, хоч і примітивна, але працююча схема обману.

"Нагадуємо ще раз, перевіряйте інформацію про компанії, читайте відгуки, і в жодному разі не переказуйте кошти", – пише Євген Фурсіков.
Джерело: 5692.com.ua