Фіксування тарифів на комуналку ще під питанням: прогноз на 2023 рік

Як багато хто пам'ятає, влада наклала заборону на підвищення комуналки після повномасштабного вторгнення РФ. Зараз ситуація дещо змінилася, оскільки триває повне знищення енергооб'єктів.
У зв'язку з цим, державі все складніше компенсувати різницю в ціні. Експерт Олег Попенко зробив прогноз, що буде у 2023 році з тарифами на електроенергію.
Що буде з тарифами в Україні
Усе буде без змін до 31 березня 2023 року. Безумовно, Кабмін завжди може продовжити дію мораторію на підвищення ціни. Зараз усі витрати бере на себе держава.

Це складно, враховуючи, що на відновлення енергосистеми потрібні мільярди доларів. З іншого боку, зростання тарифів на електроенергію для населення призведе до того, що зростатимуть борги. Чи підвищать тарифи після березня, залежатиме від багатьох чинників – насамперед, від масштабу руйнувань і стану економіки держави, – зазначив аналітик.

Що відбувається зараз
З 1 жовтня 2021 року запровадили фіксовані тарифи для побутових споживачів:

1,44 грн/кВт год якщо споживають до 250 кВт год/місяць;
1,68 грн/кВт год якщо споживають понад 250 кВт год/місяць.

Гуртожитки, колективні споживачі, юрособи та власники майна, які використовуються для поселення ВПО, платять 1,68 грн/кВт год.
Для економії українці вже встановлюють двозонні та тризонні тарифи. Обладнають будинки багатозонними лічильниками.
З 21 грудня вже скоригували тарифи для бізнесу. Ціна зросла на 15 копійок. Для промисловості ціна зросла на 4 копійки.
Читайте також: З 1 січня українці отримуватимуть державну допомогу по-новому: кому подовжать виплати автоматично, а хто має подати документи заново
Видаляємо плісняву без хімії за допомогою підручного засобу, який точно є на вашій кухні. Фантастичний метод який доступний кожному
Свято у відділку поліції чи виховна бесіда: що чекає на порушників комендантської години в Новорічну ніч
Джерело: 5692.com.ua