“Гауляйтеру” Запорізької області Балицькому оголосили підозру

Так званому окупаційному "губернатору" захопленої частини Запорізької області Євгену Балицькому оголосили підозру в колабораційній діяльності.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram Служби безпеки України.

Повідомляється, що за матеріалами СБУ підозру отримав "гауляйтер" Євген Балицький.

"Цей колишній нардеп-регіонал, який в 2020 році був обраний депутатом обласної ради від ОПЗЖ, прийняв вторгнення Росії як шанс втілити свої політичні амбіції", – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, Балицький заручився підтримкою росіян і змусив працівників місцевого самоврядування та комунальних підприємств визнати себе "керівником" військово-цивільної адміністрації Запорізької області.

Крім того, він критикував українську владу, готував урочистості до Дня перемоги, а також зобов'язав місцевих жителів сформувати "громадські загони", щоб виявляти представників спротиву.

Йому оголосили підозру в колабораційній діяльності, зраднику загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Хто такий Балицький?

Балицький є уродженцем Мелітополя, в 2012 році потрапив до Верховної ради як мажоритарник, будучи представником Партії регіонів. Після Революції гідності залишив партію, після виборів увійшов до фракції "Опозиційного блоку". У грудні 2018 року Росія ввела проти нього санкції.

Нагадавши, про призначення Балицького стало відомо на початку травня. Примітно, що так званим "мером" Мелітополя була призначена його помічниця Галина Данильченко.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.