ГМО та його вплив на людину: науковці розвінчали популярні міфи

Термін "Генетично модифіковані організми" завжди викликав палку дискусію та обговорення. Часто ця тема оточена міфами та неправильними уявленнями. На порталі newsyou.info розповіли, які поширені твердження – не що інше, як старшні казки.
Гени з ГМО впроваджуються в наш організм
В історії людства ще не було ситуції, щоб ген впровадився в генетичну систему людини через їжу. Під час травлення люди не вбирають генів, адже білки розщеплюються на амінокислоти. Якби ми могли отримувати гени з їжі, то гени любителів риби сильно відрізнялися б від генів прихильників овочів. Навіть у вегетаріанців "морквяники", "капусники" і "горошники" стали б окремими расами.
В ГМО багато хімії
Вирощуючи рослини, стійкі до шкідників, виробники не потребують використання пестицидів та інших хімічних речовин. Наприклад, картопля, у якої зробили бадилля неїстівним для колорадського жука, не змінила якість бульб, придатних для споживання, але виросла без отрутохімікатів.
Від ГМО алергія і рак
Селекційна робота спрямована, навпаки, на зменшення кількості алергенів. Для отримання необхідних результатів проводяться спецальні дослідження та випробування. Крім того, як показує статистика, на виникнення раку ГМО-продукти не впливають.
ГМО погано впливають на дику природу
Вирощення ГМО-продукції не потребує хімії, а значить має мінімальний вплив на довкілля. Крім того, різнорідні організми, при всьому бажанні, не можуть схреститися. Наприклад, ГМО-буряк не зможе нашкодити березі, яка росте поруч і навпаки.
Міфи щодо ГМО можуть викликати паніку та непорозуміння. Але факти свідчать, що ГМО можуть бути безпечними та корисними для людини й навколишнього середовища. Однак вивчення цієї теми активно продовжується.
Джерело: 5692.com.ua