Громадські слухання з питання надання території для організації планової діяльності підприємства з переробки шкідливих відходів ТОВ «Рокобан»

23-го січня, у Кам’янському, після кількох змін місця проведення, у готелі «Європейський» мають відбудутися громадські слухання з питання надання території для організації планової діяльності підприємства з переробки шкідливих відходів ТОВ «Рокобан». Громадськість міста на сьогодні зібрала 448 підписів під електронною петицією про заборону організації цього екологічно шкідливого підприємства в місті.

Електронна петиція щодо заборони відкриття у місті шкідливого виробництва по збору, зберіганню та переробці небезпечних відходів Товариством з обмеженою відповідальністю «Рокобан», в межах компетенції розглянуто та опрацьовано департаментом екології та природних ресурсів Кам’янської міської ради.

У офіційній відповіді кам’янських чиновників повідомляється, що ТОВ «Рокобан» в порушення п.3 ст.4 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» не надавав для розміщення на дошці оголошень Управління екології та природних ресурсів Кам’янської міської ради повідомлення про проведення планованої діяльності та оголошення про проведення громадських слухань.

Управління екології та природних ресурсів Кам’янської міської ради, керуючись пунктом 38 частини І статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо надання згоди на розміщення на території міста нових об’єктів, у тому числі місць чи об’єктів поводження з відходами, сфера екологічного впливу діяльності яких згідно з діючими нормативами включає відповідну територію, направило на адресу Відділу оцінки впливу на довкілля Міністерства енергетики та захисту довкілля України зауваження до Звіту з оцінки впливу на довкілля ТОВ «Рокобан», код ЄДРПОУ 42747947.

Також, управління екології та природних ресурсів Кам’янської міської ради висловило позицію щодо недопустимості провадження планованої діяльності з небезпечними відходами Товариством з обмеженою відповідальністю «Рокобан», код ЄДРПОУ 42747947 на території м.Кам’янське – говориться у відповіді на петицію, підписаній першим заступником міського голови м. Кам’янського Олександром Чернишовим.