Грошова допомога 3000 гривень на новонароджених під час війни: хто з українців має право на виплати

Віднедавна батькам народжених після повномасштабного вторгнення рф в Україну дітей надали право отримувати державні виплати у розмірі 3000 гривень щомісячно. Але така допомога призначається лише одній категорії українців.
Кому виплачують допомогу
Додаткові кошти нараховуються батькам, дитина яких народилась після 24 лютого 2022 року. Обов'язковою підставою для цього є статус ВПО у батьків. При цьому задекларованим місцем проживання новонародженої дитини має бути місце, куди переїхали батьки.
Це визначено зміненими правилами призначення виплат внутрішньо переміщеним особам (Постанова Уряду від 11 липня 2023 року).
Як наголошують у Міністерстві соціальної політики, допомога на дитину, яка народилась після 24.02.2022, але до набрання чинності даною постановою виплати не були призначені, нараховуватиметься з дати звернення за нею. Виплати автоматично продовжать з 1 серпня 2023 року.
Таким чином, на виплати на проживання можуть розраховувати батьки народжених після 24 лютого 2022 року дітей, що мають статус ВПО і вже отримують таку допомогу на себе.
Як і іншим переселенцям, оформлені виплати нараховуватимуть протягом 6 місяців. Потім їх можна буде продовжити на такий же період в окремих випадках.
Затверджені дати виплат –15 та 28 числа кожного місяця.
Джерело: 5692.com.ua