Ідеальна чистота вікон за копійки: 3 домашні засоби для легкого миття скла

Дуже важливо, щоб вікна в приміщенні завжди були чисті. Так вони можуть пропускати більше сонячного світла, яке в рази корисніше та комфортніше для людського організму, ніж штучне освітлення.

Якщо ви хочете, щоб ваші вікна були бездоганно чистими, але не бажаєте витрачатись на магазинні засоби для миття, варто скористатися перевіреними домашніми засобами.

Оцтовий розчин

Щоб вимити скло без розводів, слід приготувати розчин оцту. Для цього потрібно додати до склянки води кімнатної температури 50 мл оцту. Перемішати і перелити розчин в пульверизатор. Розпилюючи засіб на рами та скло, слід протерти їх м’якою ганчіркою.

Якщо вікна дуже брудні, варто повторити процедуру. Після цього потрібно розчинити вікна, щоб специфічний запах оцту випарувався.

Розчин лимонної кислоти

Цей засіб діє так само ефективно, як оцтовий розчин, і допомагає очистити скло до скрипу. Потрібно розчинити одну чайну ложку лимонної кислоти в склянці теплої води, перемішати і перелити розчин в пульверизатор.

Замість лимонної кислоти можна розчинити у воді 50 мл свіжого лимонного соку – тоді вікна не лише відмінно очистяться, а й будуть приємно пахнути цитрусом.

Розчин крохмалю

Такий розчин варто застосовувати, якщо вікна дуже брудні, на них багато пилу та плям. Крім того, з його допомогою можна позбутися розводів, які залишаються після миття скла мильним розчином.

Для приготування миючого засобу слід розчинити 1 столову ложку крохмалю в 1 літрі води. Нанести розчин на скло за допомогою губки та залишити до висихання. Далі потрібно ретельно протерти вікна сухою м’якою ганчіркою, щоб видалити всі залишки крохмалю.

Джерело: 5692.com.ua