Із сірих у білі: прості лайфхаки для відбілювання шкарпеток

Білосніжні шкарпетки – невід'ємна частина багатьох образів, як чоловічих, так і жіночих. Бездоганним образ може бути, тільки якщо шкарпетки дійсно білосніжні та мають бездоганний вигляд. Але всім відомо, якими примхливими є ці деталі одягу – при навіть короткочасному носінні вони швидко брудняться і втрачають білизну.
Зробити білі шкарпетки білосніжними можливо, і зробити це не так складно. Прості лайфхаки з використанням підручних засобів допомагають відбілити шкарпетки так, щоб вони мали вигляд, як нові.
Перш ніж приступити до відбілювання, потрібно переконатися в тому, що процес замочування і прання проходить правильно. Наприклад, шкарпетки з чистої бавовни можна прати в дуже гарячій воді і навіть кип'ятити.
А ось шкарпетки із синтетики кип'ятити не можна. Вовняні шкарпетки також не можна кип'ятити, а прати їх можна тільки в теплій воді.
Відбілювання
Для відбілювання потрібно приготувати суміш зі столової ложки соди і столової ложки оцту. Суміш розчинити в 3 літрах теплої води, помістити туди шкарпетки і залишити на кілька годин.
Після шкарпетки потрібно випрати в мильній воді й ретельно прополоскати. За такого способу відбілювання вдається позбутися і забруднень, і плям, і неприємного запаху.
Також для відбілювання можна використовувати лимонну кислоту. Для цього столову ложку лимонної кислоти потрібно розчинити в 3 літрах води і залишити на 5-6 годин. Після відбілювання випрати шкарпетки у звичайному режимі.
Джерело: 5692.com.ua