Кам’янський «Бюджет участі» і корисні громадські ініціативи

Категорію «Інфраструктура» у цьогорічному Бюджету участі м. Кам’янського представляють 23 громадські проєкти. Автори цих безперечно важливих проєктів вже почали змагатися за голоси містян в соціальних мережах та мережі Інтернет.

Очевидно, що більшість з представлених громадських проєктів стосуються облаштування дитячих та спортивних майданчиків, зон відпочинку, пішохідних доріжок.

Разом з тим, є й такі проєкти, що помітно виокремлюються. Наприклад, Артем Рубан пропонує облаштувати пандус на центральному громадському пляжі (проєкт «Доступна водойма для людей з інвалідністю. Зробімо це разом!»), а Топчій Наталія – впорядкувати майданчик для вивчення правил дорожнього руху в парковій зоні по вул. Менделєєва (проєкт «Майданчик «Міні-місто» для вивчення правил дорожнього руху»).

З метою зробити більш безпечними Соцмісто і «бам» Олександр Мухін пропонує становити камери зовнішнього спостереження (проєкт «Безпечний район»).

Неординарний проєкт побудови вздовж лівобережної набережної лавку «270 метрів для посиденьок» Олега Солов’я може встановити своєрідний рекорд України.

Отже, більшість представлених у цій категорії проєктів передбачають встановлення дитячих та спортивних майданчиків, облаштування пішохідних доріжок, скверів та зелених зон тощо. Водночас, містянам варто ознайомитися іще з  декількома помітними проєктами для дітлахів міста:

– «Поляна Казок» – встановлення дерев’яних дитячих будиночків та скульптур з казок, мультфільмів у сквері по вул. Квітів (Дніпробуд), автор Єфімов Олег;

– «Зелений рай. Смарагдова казка» – облаштування скверу завдяки насадженню туй, встановленню лавок, урн та інформаційного стенду вздовж огорожі дитячого садка на 11 мікрорайоні лівобережжя, автори Каменська Вікторія та Грицан Олександра;

– «Облаштування пішохідної зони та зони відпочинку для мешканців мікрорайону навпроти будівлі СЗШ № 35», автор Кабанова Тетяна;

– «Стежка до школи» – благоустрій тротуарної доріжки вздовж паркану школи №9, автор Менцарик Ольга;

– «Доріжками рідного міста в успішне, інноваційне майбутнє» – облаштування доріжки (пішохідна зона по вулиці Дорожня), автор Боровик Катерина;

– «Містечко дитячого щастя» – облаштування дитячого ігрового майданчика по просп. Наддніпрянський, автор Парфьонова Тетяна;

– «Громадський простір «Гостинний двір». Будівництво спортивно-ігрового майданчика з зоною відпочинку» – облаштування дитячого майданчика за адресою Білоруський проїзд, автор Дромашко Вікторія

– «Зона відпочинку для людей похилого віку» – розвиток інфраструктури району (2-й мікрорайон, перед будинками 10, 12 по бульвару Героїв), автори Ара Хачатрян та Леся Солоненко.

Ознайомитись з іншими проєктами категорії «Інфраструктура» можна переходженням за посиланням.

Отже, маємо нагоду допомогти собі і рідному місту: кожен кам’янчанин матиме можливість проголосувати за один проєкт в кожній з категорій: «Екологія, ІТ та культура», «Інфраструктура», «Спортивні та соціальні проекти», «Комунальні заклади, підприємства та установи».

Голосування за проєкти відбуватиметься в червні. Про початок голосування та форму його проведення буде повідомлено на офіційному сайті міської ради та сторінці «Бюджет участі м. Кам’янське» у Facebook.