Категорії українців, які можуть втратити соцвиплати та пенсії: що треба зробити, щоб цього уникнути

Пандемія коронавірусу нарешті закінчилася, всі обмеження, які були з нею пов'язані, знято. Було ухвалено рішення з 1 вересня поточного року відновити процедуру фізичної ідентифікації одержувачів соцвиплат ВПО та пенсіонерів.
Ощадбанк, у якому проводять цю процедуру, попереджає – якщо не звернутися до установи вчасно, виплати буде зупинено. Після успішного проходження фізичної ідентифікації нарахування коштів буде розблоковано.
Як проводиться ідентифікація
Звернутися можна в будь-яке відділення Ощадбанку. Для проходження ідентифікації знадобляться паспорт або інший документ, що підтверджує особу, та основна платіжна картка (або електронне пенсійне посвідчення).
Під час відвідування Ощадбанку необхідно буде перевірити залишок коштів або перевести в готівку їхній залишок за допомогою терміналу.
У зв'язку з відновленням обов'язкової ідентифікації Ощадбанк опублікував заяву, в якій пояснив, що "питання припинення або продовження нарахування пенсійних або інших соціальних виплат на картки внутрішньо переміщених осіб належать до компетенції відповідних державних органів".
Щоб не допустити зупинення розрахунків за картковим рахунком, ідентифікацію необхідно проходити своєчасно.
Джерело: 5692.com.ua