Кількість постраждалих дітей через війну в Україні зросла до 646

Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україні постраждали 646 дітей. З яких 226 – загинули, а 420 отримали поранення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Офіс генпрокурора.

У відомстві зазначають, ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Так, найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 139, Київській – 116, Харківській – 99, Чернігівській – 68, Херсонській – 48, Луганській – 45, Миколаївській – 44, Запорізькій – 28, Сумській – 17, у м.Києві – 16, Житомирській – 15.

Зокрема, 12 травня військові РФ стріляли поблизу с. Добрянка Херсонської області. Внаслідок цього був поранений 9-річний хлопчик.

Також вчора окупанти із системи залпового вогню "ГРАД" біля с. Кар’єрне обстріляли колону цивільних автомобілів, яка виходила з окупованої території Херсонської області. Поранення отримала 10-річна дитина в одному з автомобілів.

Стало відомо, що 10 березня внаслідок обстрілів у Маріуполі отримала поранення 17-річна дівчина.

Як додають у відомстві, внаслідок щоденних бомбардувань та обстрілів збройними силами РФ українських міст та сіл вже пошкоджено 1 721 заклад освіти.

Нагадаємо, за даними ЮНІСЕФ, в Україні тільки у квітні було вбито близько 100 дітей, однак реальні цифри можуть бути значно більше.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.