Коли Україна вступить до Євросоюзу: Стефанішина назвала терміни

Україна планує стати частиною Європейського Союзу в рекордні терміни. Процес вступу займе до п'яти років.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної в ефірі "Українського радіо".

"Наші прогнози досить амбітні. Я не хочу говорити про конкретні дати, адже вони залежать не тільки від того, наскільки ми будемо готові. Це (процес вступу – ред.) займе до десятка років, до п'ятирічки", – відповіла міністр на питання про терміни вступу в ЄС.

Також вона підкреслила, що Україна не буде затягувати з виконанням завдань, які необхідні для членства.

"Ми точно не допустимо затягування процесу розширення. Ми виконали свою частину завдань, зможемо перейти до переговорів і політично приєднатися до ЄС в рекордні терміни. Так само, як ми стали кандидатом", – додала Стефанішина.

Нагадавши, раніше глава ЄК Урсула фон дер Ляйен заявляла, що Європа очікує від України впровадження нових законів, які зменшують надмірний вплив олігархів і призначення вищих посадових осіб по боротьбі з корупцією.

Також ми писали, що президент України Володимир Зеленський анонсував створення спеціального документа, де буде відображена покрокова інструкція України для вступу до ЄС.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.