Коли в Україну прийде справжня, літня спека: прогноз на травень

Погодні перепади та контрасти продовжать дивувати українців ще декілька тижнів. Однак у травні можна очікувати на справжню літню спеку, з підвищенням температури повітря до 28 градусів. Про це розповіла метеорологиня Вазіра Мартазінова.

Коли прийде потепління

За словами метеорологині, у першій половині травня очікується невелике похолодання та перепади температур, але в другій половині місяця стане значно спекотніше.

До кінця травня температура повітря буде поступово підвищуватися. Перша половина буде прохолоднішою, а друга буде значно спекотнішою. Там 26-28 градусів може бути в окремі дні, – пояснила Мартазінова.

Вона також відзначила, що після похолодання, яке вже настало в більшості областей України, температура підніметься після 15-16 травня.

Крім того, не слід очікувати, що кожен день до 15-16 травня буде холодним. Деякі дні будуть дуже холодні, а інші – м'які, але не "літні" в будь-якому випадку, – зауважила вона.

За її словами у погодних перепадах зараз особливо помітна регіональна "смугастість".

Якщо раніше погода була рівномірною в широтному напрямку, то зараз ми маємо смуги погоди по меридіанах. Тобто західна, центральна та східна Україна матимуть свої погодні умови, – пояснила Мартазінова.

Щодо погоди влітку, метеоролог вважає, що ще зарано говорити, оскільки наразі погодні умови є нестійкими та очікуються кілька похолодань.

Джерело: 5692.com.ua