Коли закінчиться війна в Україні: Буданов озвучив новий прогноз у свіжому інтерв’ю

Шанси закінчити війну у 2023 році суттєво зменшилися. Зараз на всіх ділянках фронту активізувались запеклі бої, українська армія робить усе можливе, щоб повернути під контроль всі наші території. Про це заявив керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю "УП".
Попри те, що на початку року очільник розвідки прогнозував можливість завершення війни до кінця 2023 року, зараз він визнає, що зробити це неможливо. І на це є декілька причин.
За словами Буданова, на ситуацію на полі бою вплинув комплекс факторів – об'єктивних та суб'єктивних. Зрозуміти їх можна буде лише з часом, оскільки більшість з цих факторів є державною таємницею і не можуть обговорюватись публічно.
Керівник ГУР визнав, що Україна вибилася з графіка, проте про відставання не йдеться.

Ми з нього вибилися. Не відстаємо, а вибилися. Це зовсім інакше тлумачення. Не все пішло шкереберть. Давайте без уточнення і роз'яснення цього всього, – зазначив він.

Крім того, Буданов прокоментував актуальну ситуацію на лінії фронту. Він сказав, що на півдні продовжується ведення наступальної операції. Також триває робота по поверненню Бахмута. Хоча просування сил оборони йде повільно, він сподівається, що принаймні до кінця 2023 року Бахмут вдасться деокупувати повністю.
Загалом, за словами Буданова, у рф є можливість вести війну проти України максимум до 2026 року, адже у них виникнуть великі проблеми з економікою та технікою.
Джерело: 5692.com.ua