Коли запрацює сервіс купівлі-продажу авто в застосунку “Дія”

У травні 2023 року міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомляв, що вже в червні в застосунку "Дія" почне працювати сервіс для реєстрації автомобілів, а вже в серпні через застосунок можна буде оформляти купівлю та продаж авто.
Закінчується вересень 2023 року, а в мобільному державному застосунку "Дія" такий сервіс так і не з'явився. Імовірно, початок його роботи було перенесено на невідомий термін. Також повідомлялося про скасування проведення обов'язкової технічної експертизи (вона буде необхідна тільки під час першої реєстрації).
Варто зазначити, що практично всі послуги, анонсовані міністром внутрішніх справ у сфері продажу та купівлі авто, було впроваджено й успішно функціонують. Наразі виняток становить тільки купівля-продаж автомобілів через "Дію".
Впровадження цієї послуги автовласники очікують з нетерпінням, оскільки вона допоможе проводити операції швидко і без проблем. Усю інформацію про авто перевірятимуть за всіма реєстрами в автоматичному режимі. Якщо всі перевірки будуть пройдені успішно, можна буде відразу укласти угоду купівлі-продажу.
А ось скасування обов'язкової технічної експертизи вже набуло чинності. Її проведення залишається обов'язковим тільки під час першої реєстрації автомобіля на території України. Також тепер можна зареєструвати придбаний автомобіль безпосередньо в автосалоні.
Якщо авто доставлялося на місце реєстрації не своїм ходом, то тепер немає необхідності і в отриманні тимчасових транзитних номерів.
Джерело: 5692.com.ua