Кому не вистачає робочих місць: на людей цих професій чекають труднощі з працевлаштуванням

Незважаючи на те, що згідно з усіма даними економіка України починає відновлюватися, а з нею починає активніше працювати і ринок праці, представникам деяких професій, як і раніше, складно знайти роботу.
У Державній службі зайнятості розповіли, кому в Україні наразі складно знайти робоче місце. Там повідомили, що зараз великий брак робочих місць існує для листонош. Згідно зі статистикою служби зайнятості на 218 вакансій претендує майже 4 тисячі безробітних.
Непроста ситуація на ринку праці склалася і для прибиральників службових приміщень: 2826 безробітних і всього 658 вакансій. Трохи нижча конкуренція на вакансію пакувальників – 227 вакансій і 1105 претендентів.
А ось найскладніше під час пошуку роботи доведеться діловодам. Наразі в країні існує лише 45 вакансій, при цьому претендують на таку роботу 420 осіб, тобто робочих місць майже вдесятеро менше, ніж охочих працевлаштуватися.
Також дефіцит робочих місць спостерігається для помічників вихователів у дитячих дошкільних установах, економістів, юристів і фахівців державної служби. З усіх представлених у переліку професій найлегше знайти роботу буде юристам – у цій категорії на 91 вакансію претендує 206 шукачів.
Джерело: 5692.com.ua