Комусь карантин, а комусь – диджиталізація

Схоже, карантин дивним чином починає сприяти запровадженню справжньої диджиталізації. За інформацією управління інформаційних технологій та електронного урядування Дніпропетровської ОДА, обласні ЦНАПи нині вже повідомляють клієнтів про завершення оформлення документів за допомогою смс-повідомлень. Такий спосіб комунікації дозволяє прискорювати та мінімізувати особисті контакти під час карантину. Процес автоматизували завдяки інтернет-сервісу «Віртуальний офіс». 

«Такий формат комунікації з клієнтами дуже зручний під час карантину. Він дозволяє мінімізувати кількість безпосередніх контактів між людьми. З ініціативою автоматизувати процес до нас звернулися адміністратори ЦНАП Дніпра», – відзначили в управлінні.

У смс-повідомленнях ЦНАП сповіщають не тільки про завершення оформлення документів. Такі повідомлення для подальшої комунікації з клієнтом містять контактні дані центру адміністративних послуг.

Щоб забрати готові документи, жителям області не обов’язково йти в ЦНАП. Після отримання відповідного смс-повідомлення вони можуть зателефонувати або звернутися на електронну адресу центру адміністративних послуг. Папери клієнтам можуть відправити звичайною поштою, а для жителів Кам’янського доступна кур’єрська доставка.