Консультанти Конгресу Ради Європи у Кам’янському

У грудні 2019 року у Києві було підписано Меморандум про співпрацю Кам’янської міської ради з Конгресом Ради Європи щодо впровадження місцевої ініціативи «Молодь Кам’янського в бюджеті участі: від активності до партнерства». Відповідно до умов Меморандуму 4 лютого Кам’янське з офіційним візитом відвідали міжнародні та національні консультанти Георгій Месхідзе з Грузії та Костянтин Плоский з Києва.

З експертами, які будуть надавати консультативний супровід проектної групи, зустрівся Кам’янський міський голова Андрій Білоусов. Під час зустрічі обговорювалися механізми залучення до громадських ініціатив представників молоді. Міський голова зазначив, що бюджет участі у Кам’янському успішно впроваджується з 2018 року і якщо проаналізувати подані проекти то 25% – ініційовані молодими людьми.

«У нас в місті створено комунальний заклад «Центр молодіжних ініціатив», ми часто проводимо зустрічі з молоддю і нам є з ким активно працювати щодо залучення молоді до бюджету участі», – сказав Андрій Білоусов.

«Україна на 4 місці у рейтингу Європейських країн, де реалізується бюджет участі, і ініціативність Кам’янського внесла значний вклад в позицію країни в цьому рейтингу», – сказав Костянтин Плоский, заступник директора Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ.

За підсумками зустрічі були досягнуті домовленості про подальшу перспективну співпрацю сторін у питаннях надання нових можливостей, впровадження практик та обміну досвідом.