Майбутнє опалення у Кам’янському – квартальні котельні

Децентралізація системи опалення у Кам’янському отримала новий напрямок – будівництво квартальних котелень. 

Всього на квартальні котельні (в т.ч. для багатоквартирних будинків) в 2020-му році в Кам’янському планують витратити 55 млн. гривень.


Свого часу в рамках міської програми децентралізації опалення передбачалося, що житловий фонд міста переводиться виключно на електроопалення, а квартальні котельні будуються тільки для комунальних установ.


Однак у 2020-му році система змінюється. Про це стало відомо з нової редакції «Програми децентралізації системи теплопостачання правобережної частини міста Кам’янського», за яку депутатам пропонуватимуть проголосувати на наступній сесії наприкінці січня.


Нових пунктів в програмі два, але вони суттєві. 

По-перше, передбачено, що частково перехід на індивідуальне опалення буде проводитися за кошти жителів 

А по-друге, тепер в програму включили «Будівництво районних (квартальних) котелень для опалення багатоквартирних будинків, об’єктів бюджетної сфери та загального користування», де передбачається витратити 50 млн. гривень. Фінансування, згідно з документом, буде вестися як з бюджету, так і за кошти приватного інвестора. Крім цього, за подібною схемою буде продовжено будівництво і реконструкція котелень для бюджетних установ – 5 млн. гривень


Протягом 2020-го року у Південному районі будівництво і реконструкція зачепить вулиці: 

Білоруський проїзд, В’ячеслава Чорновола, Дунайська, Затишна, Київська, Кошового, Менделєєва, Нікопольська, Гончара, Подільська, Стовби, Тульська, Ухтомського, Хіміків, проспект Конституції.


У Центральній частині міста в 2020-му році це будуть вулиці: 8 Березня, Айвазовського, Алтайська, Аношкіна, Богдана Хмельницького, Біломорська, Братська, Василівська, Вокзальна, Сагайдачного, Глаголєва, Головна Селищна, Горького, Яворницького, Звенигородська, Сірко, Манаєнкова, Костромська, Курська, Лесопильная, Мальовнича, Матросова (вулиця і провулок), Медична, Лисенко, Грушевського, Ніжинська, Обухівська, Сокола, Онищенко, Республіканська, Лісовського, Свободи, Слісаренко, Спортивна, Стасова, Телефонна, Ціолковського, Шепетова, Ялтинська, проспекти Шевченко, Свободи, Гімназичний, Аношкіна, Ювілейний.


Серед вулиць, де можуть з’явитися квартальні котельні, в департаменті ЖКГ називають проспект Ювілейний.