Майже 7 відсотків ВПО позбудуться виплат: які категорії не мають права на допомогу від держави

В ефірі національного телемарафону міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук розповіла, що наразі з 2 мільйонів 600 тисяч внутрішньо переміщених осіб 180 тисяч отримують виплати помилково.
Таким чином, згідно зі статистикою, озвученою міністром, майже 7% ВПО отримували щомісячну допомогу від держави незаконно. З 1 вересня ВПО, які не мають права на допомогу, перестануть отримувати виплати. Велика частина цих громадян наразі проживають за кордоном.

На сьогодні 109 тисяч осіб постійно перебувають за кордоном, проживають там, і отримують виплати там, і отримують виплати як внутрішньо переміщені особи, – повідомила Ірина Верещук.

Також майже 10 тисяч осіб, які перебувають у списках тих, хто отримує виплати, як ВПО, наразі вже померли, про що є відповідні записи в реєстрах РАЦСів.
Також Ірина Верещук розповіла, що майже 60 тисяч українських сімей отримують одразу кілька виплат на одну дитину. Уже у вересні всі внутрішньо переміщені особи, які не мають права на допомогу, виплат не отримають.
Потрібно зазначити, що в процесі оптимізації виплат у рідкісних випадках можуть відбуватися помилки. Якщо виплати було припинено безпідставно, можна уточнити інформацію в органах соцзахисту і допомога продовжиться.
Джерело: 5692.com.ua