Масштабні зміни в Міноборони: Умєров анонсував створення посади військового омбудсмена

У Збройних силах України може з'явитись нова посада – військовий омбудсмен. Основні обов'язки цієї посадової особи будуть пов'язані з опікуванням військовими потребами українського народу та захисників.
Це одне із нововведень, яке анонсував нещодавно призначений міністр оборони України Рустем Умєров на щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES).

"Ми зосередимося на людських життях, ми зосередимося на наших людях. І саме тому ми, ймовірно, запровадимо нову посаду військового омбудсмена, яка займатиметься військовими потребами народу і наших воїнів", — заявив очільник оборонного відомства.

Рустам Умєров вважає, що Україна має започаткувати нову філософію ставлення до військових.
Також потрібно зробити все можливе для забезпечення військових усім необхідним – зброєю, оснащенням, формою, їжею, засобами захисту, медичним обслуговуванням, освітою, підготовкою тощо.
За словами міністра, зараз у Силах оборони налічується 1 мільйон військовослужбовців, з яких близько 800 тисяч служать в ЗСУ.

"Наша армія одна з найбільших, найсильніших і найбільш мотивованих у світі. Оскільки знаємо за що ми боремося і б’ємося – за наших людей, наші домівки, нашу свободу. Українське військо жертвує своїм життям за цінності свободи", – зазначив Умєров.
Джерело: 5692.com.ua