Мер Кам’янського про ситуацію в місті 11 липня

Уранці, 11 липня, мер Кам'янського Андрій Білоусов традиційно звернувся до мешканців міста та розповів про поточну ситуацію.
Він зазначив, що ніч у Кам’янському минула з тривогою. Надзвичайних подій не зафіксовано.

Шановні мешканці Кам’янського! Стосовно новини, яка вчора з’явилася на сайті «Укррудпром» щодо будівництва державним підприємством «Павлоградський хімічний завод» нового сховища у нашому місті для радіоактивних відходів. Скоріш за все, видання помилилося з назвою підприємства. Йдеться про ДП «Придніпровський хімічний завод» м. Камʼянське, а не м. Павлоград, – написав Андрій Білоусов у своєму Telegram-каналі.

Він зазначив, що ДП «Бар’єр» (яке експлуатує хвостосховища бувшого ДП «Придніпровський хімічний завод») дійсно планує побудувати для міста Камʼянське нове сховище для більш ефективної утилізації вже існуючих на території підприємства радіоактивних відходів, а не для переробки чи складування нових.

Жодних інших відходів з інших міст там складуватися не буде!
Будівництво буде здійснюватися за рахунок коштів ЄС. Сьогодні керівництво департаменту екології та природніх ресурсів Кам’янської міської ради спільно з керівництвом ДП «Барʼєр» та представниками управління державного архітектурно-будівельного контролю Камʼянської міської ради проведуть роз’яснювальну прес-конференцію для ЗМІ, – додав міський голова.
Джерело: 5692.com.ua