“Ми – на своїй землі”: історія кам’янського поліцейського, який ніс службу в Бахмуті

У Кам'янському районному управлінні поліції розпочали серію публікації про історії захисників, які боронять українську землю від російського загарбника. Нещодавно там поділилися дописом про Ігоря Глущенка – поліцейського з Кам'янського, який ніс службу в Бахмуті.
У липні 2022 року старший дільничний офіцер поліції відділення поліції № 2 Кам’янського РУП Ігор Глущенко у складі зведеного загону відправився до "фортеці" Бахмут. Разом з побратимами він ніс службу на блокпостах і допомагав в евакуації громадян до більш спокійних районів. Однак їх блокпост зазнав авіаційного удару, внаслідок російської агресії поліцейський отримав контузію. Зазначається, що Ігор прийшов до тями тоді, коли колега евакуював його до укриття. Там же йому надали першу медичну допомогу та доправили у лікарню.

Бахмут – місто герой. Місто незламних людей. Постійні обстріли та вибухи. Щодня доводилось бачити людське горе. Через ворожі обстріли навкруги багато зруйнованих та потрощених будинків. Люди налякані, але єдині у своєму прагненні жити у вільній та незалежній державі. Місцеві не хотіли покидати рідну домівку. Вони мали надію та вірили… – розповів поліцейський.

Він зазнчив, що з населених пунктів, які знаходилися в зоні бойових дій, найчастіше люди виїжджали без найнеобхіднішого. Поліцейські на блокпостах завжди ділилися водою та їжею з тими, хто цього потребував. Адже внаслідок російської агресії люди втрачали все, що мали. 
Ігор Глущенко розповів, що в такі моменти відчував емоційну та психологічну втому, однак збирав себе до купи та концентрувався на допомозі людям.

Коли бачиш таку стійкість та незламність українців, їхнє прагнення жити на рідній землі, це дає тобі віру в нашу перемогу, бо по-іншому бути й не може. Ми – на своїй землі, – резюмував поліцейський.
Джерело: 5692.com.ua