Миття машини на станції самообслуговування: що потрібно знати перед тим, як користуватись автомийкою

Автомийки самообслуговування мають чималий попит серед власників машин, адже вони дозволяють зекономити гроші, забезпечуючи при цьому якісне миття. Проте щоб провести дійсно ретельне очищення авто, важливо знати деякі важливі правила. Тоді процедура миття буде ефективною та безпечною.
Підготовка до миття
Перед миттям в автомийці рекомендується провести попередню обробку для видалення великих забруднень, зокрема піску, бруду, нальоту. Допоможе в цьому звичайний шланг з водою. Завдяки цьому в процесі миття вдасться уникнути подряпин та пошкоджень лакофарбового покриття.
Використання миючих засобів
Наносячи піну, слід рівномірно розподілити її по всій поверхні кузову. Особливу увагу слід приділити нижній частині кузову, а також колесам. Вважається, що для ефективної дії миючого засобу достатньо 3-5 хвилин.
Порядок миття
Експерти радять починати миття з верхньої частини автомобіля, зокрема з вікон та даху. Завдяки цьому пил, нальоти та забруднення, які здатні потрапити на фарбу в процесі миття нижніх частин, будуть видалені.
Контроль тиску води
Варто уникати сильного тиску води. Використовуючи шланг з високим тиском, не можна тримати його надто близько до поверхні авто. Відстань має складати 30-40 см від поверхні машини. В іншому випадку це може призвести до пошкодження лакофарбового покриття та виникнення подряпин.
Джерело: 5692.com.ua