Міжнародні спонсори війни: НАЗК внесло до переліку дві відомі тютюнові компанії

Національне агентство із запобігання корупції включило двох провідних світових тютюнових виробників Philip Morris International і Japan Tobacco International до переліку міжнародних спонсорів війни. Обидві компанії продовжують успішно працювати на російському ринку і сплачувати великі суми податків до бюджету рф.
Що відомо про компанії
Прес-служба НАЗК наголошує, що американська компанія Philip Morris International, яка продає продукцію під такими відомими брендами, як Marlboro, Parliament і IQOS, підтримує свої філії в росії та зробила вагомий внесок до російського бюджету.
Інший виробник Japan Tobacco International є одним із лідерів ринку тютюну в росії з майже 35-відстоковою часткою ринку. У їхній портфель входять відомі міжнародні бренди, зокрема Winston, Camel і LD.
Зазначається, що обидві компанії підтримують російську економіку через значні інвестиції та внески до бюджету. НАЗК також вказує, що ці спонсорські дії відіграють свою роль у підтримці російської армії.
Хоча в обох компаніях заявили про намір продати свої російські бізнеси, аби зберегти репутацію, вони досі залишаються ключовими платниками податків у рф. 
Джерело: 5692.com.ua