Мобільні оператори Київстар, lifecell та Vodafone масово блокують номери: в чому причина

Українські мобільні оператори вирішили блокувати номери телефонів, які тривалий час не були у користуванні. Це стосується лише номерів, що належали захисникам нашої країни, які загинули на війні або зникли безвісти, пише iTechua.com.
Таке рішення пояснюються турботою про рідних і близьких тих людей, яких вже немає серед живих. Наприклад, дуже травмуючим для психіки може стати повідомлення на кшталт "Коханий приєднався до Телеграм". Тому, щоб уникнути таких ситуацій, ці номери будуть резервуватися.
Справа в тому, що раніше номера, якими не користувались тривалий час, могли надходили у вільний продаж. Зазвичай це було можливо вже після року невикористання номера. Після запровадження операторами Київстар, lifecell і Vodafone функції резервування мобільних номерів вони не будуть надходити у вільний продаж протягом двох років.
Щоб скористатися цією послугою, родичам чи близьким загиблих потрібно звернутися до служби підтримки Київстар (тел. 0800300466) або lifecell (тел. 0800205433).
Оператор Vodafone не буде використовувати деактивовані номери протягом двох років, якщо не будуть поступати додаткові звернення про такі номери.
Родичам надається можливість відновити номер за їхнім бажанням. Для цього потрібно звернутися до мобільного оператора і пройти необхідну ідентифікацію.
Джерело: 5692.com.ua